1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin

Coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2002

Ingrediënten


? 1 flinke braadkip in 8 stukken
? selderijblaadjes
? peterselie
? 1 wortel
? 1 teen knoflook
? 12 kleine uitjes
? 100 gram mager spek
? 6 gekneusde peperkorrels
? 1 eetlepel boter
? 1 eetlepel bloem
? ? liter kippenbouillon
? ? fles rode wijn
? zout
? doosje champignons



Niet heel origineel want het is het 57ste coq au vin recept op smulweb!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de bouillon met de wijn, selderij, peterselie, knoflook, gesnipperde wortel en peperkorrels op en laat dit mengsel zachtjes ruim een half uur trekken. Snijd het spek in blokjes en fruit deze, met de hele gepelde uitjes in de boter en schep ze uit de pan zodra ze kleur hebben gekregen. Kip inwrijven met zout en in achtergebleven braadboter snel aan alle kanten bruin braden. Zeef het bouillon-wijnmengsel en laat het inkoken tot ongeveer 5 dl. vocht. Voeg dit toe aan de kip, deksel op de pan, en ongeveer 1? uur zachtjes gaar stoven. Haal kip uit pan, de saus binden met boter/bloem. In droge koekenpan champignons aanzetten, champignons en saus over kip gieten. Eventueel bestrooien met peterselie.

Serveertip

Op een vakantie in de Beaujolais in Julienas coq au vin gegeten in restaurant met die naam. Natuurlijk klaargemaakt met Julienas. Overheerlijk. Dus: drink en gebruik in je coq au vin een goede wijn!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carla35


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carla35
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top