Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. witlof /witloof-worstenpotje

witlof /witloof-worstenpotje

Door: karinev

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2002

Ingrediënten 2 personen


Italiaanse worstjes / chipolata?s / merguez
een weinig margarine
500 a 600 gr witloof
1 dikke ui of 2 kleine uien
4 middelgrote aardappelen
kruiden: tijm, peper, zout, muskaatnoot
2 dl lichte room, eventueel 1 a 2 dl melk
75 gr bleu d?Auvergne (of Rochefort / Deense blauwe naar wens)
gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan


Eigen variatie op een mislukt recept, en nu heel lekker en snel klaar.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, dwars doorsnijden en in schijfjes snijden.
Witloof in dunne reepjes snijden, uien pellen en fijnsnipperen.

Bereidingswijze


De worstjes bakken met een weinig margarine in de Hapjespan, niet uitbakken. Uit de pan nemen en warm houden tussen 2 borden.

De aardappelen en de uiensnippers een 5-tal min. al roerend licht laten kleuren. Dan de witloofreepjes erover leggen.

Kruiden met peper, zout, muskaatnoot en tijm. Kleine brokjes kaas over het witloof verdelen. Overgieten met de lichte room. Eventueel een weinig melk bijvoegen.

Ongeveer 15 min. laten sudderen. Af en toe lichtjes omzetten (om de kaas te laten smelten, en vocht kontroleren). Door het lichtjes inkoken krijg je een dikkere saus. Melk bijvoegen naar smaak.

De worstjes in kleine stukjes snijden en over het mengsel verdelen.
Nog even laten doorkoken.

Serveertip

Peterselie over strooien en opdienen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinev
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top