1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Daikon to Saya-Ingen no Miso- Shiru

Daikon to Saya-Ingen no Miso- Shiru

  • Japans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-03-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gram witte rammenas(retich), 8 spercieboontjes, 8 dl dashi, 3 a 4 el miso.
Verder heb je nodig


Pan, mesje, snijplank,


Misosoep met rammenas en sperciebonen

Deze misosoep smaakt heerlijk als je terug komt van een lange wandeling. Je knapt er heerlijk van op en geeft een gevoel van vrede. Kan goed voor vegetarisch gezinden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de rammenas overlangs in vieren en dan in zeer dunne plakjes. Haal de boontjes af en snijd ze in stukjes van 2 ? cm. Doe de rammenas bij de dashi en kook ze 2 minuutjes. Voeg dan de boontjes toe en kook nog eens 2 minuutjes. Doe dan de miso op een grote lepel en laat die zachtjes in de dashi heen en weer gaan en smelten onder voortdurend roeren, om klontjes te voorkomen. Zodra de soep weer begint te koken de hittebron direct uitdraaien.


Bereidingswijze

Tip:
Het is ook lekker om een vel abura-age ( dunne gefrituurde tofu) aan het recept toe te voegen want dit verhoogt de smaak enorm. Laat de abura-age 1 minuut in kokend water weken om de olie er uit te krijgen, dep ze dan droog en snijd het in de lengte door midden om het vervolgens in hele dunne reepjes te snijden. Voeg toe aan de soep.

Serveertip

Opscheppen in kommen en heet serveren.
LET OP:
Nadat de miso is opgelost, is het niet meer mogelijk de soep aan de kook te brengen. Voeg eerst de abura- age toe en daarna de miso. Aan de kook brengen nadat de miso is toegevoegd maakt dat de soep niet meer te eten is.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hitoshi


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hitoshi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top