Venkelconsomme

  • Belgisch, Buffet
  • 20-30 min.

voor een familiefeestje een buffet vb. Paasbrunch voor 6 pers.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 l groentebouilllon; 1 ui; 1 prei; 2 venkelknollen 4 takjes venkelgroen; kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie); boter of olie; 2 eetlepels gehakte bieslook, peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hou het venkelgroen apart. Maak de groenten schoon. Snij ze in fijne julienne en soof ze kort aan in boter of olie. Schenk er de groentebouillon bij. Voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Giet de soep door een zeef. Druk de groenten goed goed uit, zodat ze al hun aroma's afgeven. Breng de bouillon weer aan de kook. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk af met het fijngesneden venkelgroen en bieslook

Serveertip

Serveer goed heet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten