1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. noten kaneelkrans

noten kaneelkrans

  • Nederlands, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-03-2002

Ingrediënten 6 personen


2 tl kaneel
50g lichtbruine basterdsuiker
1 pak broodmix wit (500g koopmans)
3 dl melk
25 g boter en boter om in te vetten
2 zakjes amandelen(45g Baukje)
6 el jam
2el kaneel likeur
1 ei


Verder heb je nodig


Savarinvorm


Lekker met een kopje thee en een plakje van deze koek de dag doornemen.. of lekker als verrassing bij een ontbijtje. Eigenlijk is tie altijd lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de kaneel door de basterdsuiker. Kneed een soepel deeg van de broodmix, melk en de boter volgens de gebruiksaanwijzing. Laat het deeg ca. 15 min. afgedekt rijzen op een warme plaats. Rooster de helft van de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Ro het deeg uit tot een lap van ca. 20x35cm en besmeer met de jam, Bestrooi de jam met het suikermengsel en de geroosterde amandelen en druppel de likeur erover. Rol de deeglap op en snijd hem in stukken van ca. 4cm. Vet de savarinvorm in en leg de stukken deeg om en om plat en rechtop in de vorm tegen elkaar aan. Laat de vorm afgedekt op een warme plaats ca. 30min narijzen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Klop het ei los. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi het met de rest van de amandelen. Laat de noten-kaneelkrans midden in de oven in ca. 25min gaar worden. Stort het brood na ca. 10min op een schaal.

Serveertip

Serveren in plakjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindysplaza


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindysplaza
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top