pasta met gerookte kip en mascarpone
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 19-03-2002
Heel lekker, typisch Italiaans recept
Ingrediënten 4 personen
400 gr tagliatelle,zout,
2 sjalotjes,
3 el Olijfolie,
4 el balzamico azijn,
400 gr gerookte kipfilet,
350 gr mascarpone,
3 el fijngehakte basilicum,
vers gemalen peper,
lichtbruin geroosterde pijnboompitten.
Bereidingswijze
De pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. De sjalotjes pellen en snipperen en 2 minuten zachtjes fruiten in de olie. De balsamico-azijn toevoegen en inkoken tot het mengsel stroperig is. De kipfilet in reepjes snijden. De mascarpone in een andere pan al roerende aan de kook brengen. De stukjes kip en een eetlepel basilicum door de saus roeren en twee minuten meekoken. Naar smaak peper en zout toevoegen. De saus door de pasta scheppen en serveren. De rest van de basilicum en eventueel de pijnboompitten erover strooien.
Laatste reacties
Het lijkt mij heerlijk maar ik mis even wat je nu met de mascarpone moet doen, je brengt deze in een aparte pan aan de kook maar dan???
Makkelijk te maken en absoluut heerlijk!