Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. worteltaart

worteltaart

Door: johannawilma

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2002

Ingrediënten 8 personen


250 gr wortel, 300 gr amandelen, 300 gr suiker, 1 el geraspte citroenschil, 1 borrelglaasje kirsch, 6 eieren, 50 gr bloem. naar keuze: marsepein, rode en groene kleurstof, poedersuiker.


Verder heb je nodig


Mixer, beslagkom, grote springvorm, keukenmachine


Luchtige, heerlijke taart die niet naar wortel smaakt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren scheiden, eiwitten stijfkloppen.
wortels fijnraspen. amandelen tot poeder malen. bakvorm invetten. oven voorverwarmen op 170 graden.

Bereidingswijze

Eidooiers kloppen met suiker, citroenschil en kirsch. mengen met wortel, amandelpoeder en gezeefde bloem. voorzichtig mengen (spatel) met geklopte eiwit. ongeveer een uur bakken.

Serveertip

Twee manieren van serveren: bestrooien met poedersuiker (bijvoorbeeld met een hart-vorm van papier: leuk effekt na bestrooien) of beleggen met zelfgefabriceerde worteltjes van marsepein.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannawilma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top