Mini-Hamburgertjes

  • Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2002

met mini pita-broodjes

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ui, 1tl paprikapoeder, 1tl oregano, 500gr gehakt, 1 teen knoflook, 1 zakje gehaktkruiden, 2el zonnebloemolie, 6 pita-broodjes, knoflooksaus en/of chilisaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp, knoflookpers

Voorbereiding

Rasp de gepelde ui. Roer de paprikapoeder en oregano door elkaar. Maakt het gehakt aan met de gehaktkruiden, geraspte ui en knoflook uit de knijper. Vorm er balletjes vanter grootte van een walnoot. Druk de ballen plat tot mini-hamburgers van ongeveer een halve cm dik

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekepan en bak hierin de burgers ongeveer 2 min per kant. Of rooster ze gaar op een grilpan. Houdt de burgers warm door ze in alu-folie te wikkelen. Maak de pita-broodjes warm warm in een broodrooster of oven. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Strooi er wat paprika/oregano op. Snijd de broodjes tweemaal diagonaal door en stop in elk kwart broodje een hamburger.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten