1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. delia's saltimbocca

delia's saltimbocca

Door: jessebel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-03-2002

Ingrediënten 2 personen


2 kalkoenfilets van 250 gram elk,
Parmaham
Salie
2 dl Madeira


Verder heb je nodig


Houten prikkers


Kalkoenfilets met parmaham/salie in madeira

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kalkoenfilets dun snijden, of voorzichtig platter uitrollen met deegroller (pas op dat je ze niet stuk "trekt") vorm maakt niet uit. Beide kanten zouten en peperen. Plakje ham erop, 2 blaadjes salie en vastprikken.
Ondertussen Madeira verwarmen. Koekepan verhitten met olijfolie, en eerst hamzijde bakken, tot goudbruin, daarna keren. Op bord warmhouden en madeira in de koekepan. Aanbaksel (?) losroeren. Sausje is verrukkelijk, ik had helaas maar 'n flesje van 1 dl, echt te weinig hoor.

Serveertip

Supersnel gerecht, en echt verrassend die zoete saus bij de hartige ham/salie. Lekker met spinazie, boontjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jessebel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top