1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm

Mousseline van asperges met een saus van gerookte zalm

Door: jocucina

  • Nederlands, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de mousselines:
700g asperges, 1 dl.room, 3 eieren, peper,zout.
Voor de saus:
2 dl.room, 2 dl.kookvocht van de asperges, 50 gr gerookte zalm.
Verder:
200 gr.spinazie, 50g. boter, 150 g gerookte zalm, 4 theel.zalmeitjes, 1 takje dille



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges.Kook ze gedurende 10 min. in weinig water met zout en laat ze in dit kookvocht afkoelen.
Beboter 4 eenpersoons-soufflepotjes.
Was de spinazie zorgvuldig en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 160C.

Bereidingswijze

Neem de asperges uit het kookvocht,houd 12 kopjes apart voor de garnering en draai van de rest een fijne puree in de keukenmachine.
Je moet ongeveer 4 dl puree hebben. Klop de room en de eieren los en roer dit door de aspergepuree. Breng de puree op smaak met peper en evntueel zout. Vul met dit mengsel de beboterde potjes en pocheer ze au bain-marie, in de voorverwarmde oven. in ongeveer 15 min. gaar.
Bereid in tussen de saus. Kook de room samen met het aspergevocht in totdat je 2 dl.over hebt, doe de gerookte zalm hierbij en draai dit in de keukenmachine fijn.
Stoof de spinazie in wat boter gaar en breng op smaak.
Verwarm de aspergekoppen in wat kookvocht en vorm van de 150 g zalm 12 roosjes.

Serveertip

Verdeel de saus over 4 verwarmde borden. Leg in het midden wat spinazie en stort hierop de aspergemousselines. Leg de aspergekoppen en de zalmroosjes er omheen, schep op iedere mousseline een lepeltje zalmeitjes en garneer dit met een plukje dille.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top