1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Krabcocktail

Krabcocktail

Door: femke32

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-03-2002

Ingrediënten 4 personen




100 gr Bleekselderie,350 g krab(uit blik of uit de diepvries)8 artisjokharten(uit een pot)2 sinasappels,een snufje zout,1 borrelglas cognac.1 eetl,citroensap,een halve bosje dille,4 blaadjes mint, 8 blaadjes krop sla,3 eetl,mayonaise, 3 eetlp slagroom,een mes punt selderiezout,een mespunt cayennepeper,4 plakjes truffel(of iets vervangends).


Verder heb je nodig




4 cocktail glazen


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de seldrie,snijd hem in plakjes,blancheer deze 5 min.en laat ze afkoelen.laat de krab uitlekken,verdeel het vlees in stukjes en ontdoe het van harde. beenachtige deeltjes.verdeel de artisjokharten in vieren,schil 1 sinasappel haal de vliesjes van de partjes en snijd ze door


Bereidingswijze

Vermeng de plakjes seldrie,krab,artisjokharten en de stukjes sinasappel met zout de congac en het citroensap en laat het 30 min toegedekt intrekken,Snijd de kruiden fijn,Laat de crabcocktail uitlekken.Bekleed 4 cacktail glazen met blaadjes sla en verdeel de cocktail daarin.Roer de mayonaise,de slagroom,seldriezout,cayennepeper en de kruiden door elkaar en schenk de saus over de cocktail.Garneer de cocktails met een plakje sinasappel en een plakje truffel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femke32
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top