Bevroren fruitbeertjes in melk

  • Kinderkeuken, Tussendoortje
  • > 120 min.

Tussendoortje, voor circa 20 stuks

Van de vruchtenpuree kun je in een ijslollyvorm ook heel lekker frisse likijsjes maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 klein blikje bosvruchten op sap

3 eetlepels frambozen- of bosvruchtenlimonadesiroop

1/2 dl water

en / of 1 klein blikje perziken op sap

2 eetlepels tropische vruchtensiroop

melk

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
berenijsblokjesvorm

Voorbereiding

Ca. 10 minuten bereiden

ca. 2 uur bevriezen

Bereidingswijze

Hang een zeef op een maatbeker, doe de vruchten met sap uit het blikje erin en wrijf ze met de achterkant van een lepel door de zeef. Roer de siroop en het water door de vruchtenpuree.
Schenk het mengsel voorzichtig in de ijsblokjesvorm.
Doe de perziken met het sap uit het blikje in de keukenmachine en pureer alles tot een glad mengsel. Roer de siroop erdoor en schenk het mengsel voorzichtig in de ijsblokjesvorm. Laat de beertjes in ca. 2 uur in de diepvries bevriezen.
Doe 3 a 4 gekleurde ijsblokjes in een groot glas, schenk er melk op en zet twee rietjes in het glas. Wacht heel even tot de ijsblokjes iets gaan smelten en de melk een heel lekker smaakje geven.

Serveertip

Haal met een lange lepel de restjes van de ijsblokjes uit het glas en zuig ze lekker op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

proost_cheers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten