Bevroren fruitbeertjes in melk
- Kinderkeuken, Tussendoortje
- > 120 min.
Tussendoortje, voor circa 20 stuks
Van de vruchtenpuree kun je in een ijslollyvorm ook heel lekker frisse likijsjes maken.
Ingrediënten
1 klein blikje bosvruchten op sap3 eetlepels frambozen- of bosvruchtenlimonadesiroop
1/2 dl water
en / of 1 klein blikje perziken op sap
2 eetlepels tropische vruchtensiroop
melk
Benodigdheden
berenijsblokjesvormVoorbereiding
Ca. 10 minuten bereiden
ca. 2 uur bevriezen
Bereidingswijze
Hang een zeef op een maatbeker, doe de vruchten met sap uit het blikje erin en wrijf ze met de achterkant van een lepel door de zeef. Roer de siroop en het water door de vruchtenpuree.
Schenk het mengsel voorzichtig in de ijsblokjesvorm.
Doe de perziken met het sap uit het blikje in de keukenmachine en pureer alles tot een glad mengsel. Roer de siroop erdoor en schenk het mengsel voorzichtig in de ijsblokjesvorm. Laat de beertjes in ca. 2 uur in de diepvries bevriezen.
Doe 3 a 4 gekleurde ijsblokjes in een groot glas, schenk er melk op en zet twee rietjes in het glas. Wacht heel even tot de ijsblokjes iets gaan smelten en de melk een heel lekker smaakje geven.
Serveertip
Haal met een lange lepel de restjes van de ijsblokjes uit het glas en zuig ze lekker op.