1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. paasmannetje met boterlammetje

paasmannetje met boterlammetje

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-03-2002

Ingrediënten 6 personen


Voor 6 mannetjes : 7 kleine eieren - 1 pak witbroodmix - 25 gram boter - 1 eetlepel suiker - 18 rozijnen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Kook 6 eieren 8 minuten. Leg de eieren daarna in koud water. Maak van het broodmix met 3 dl. handwarm water en de boter met suiker het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Kneed het deeg 3 minuten goed door. Verdeel het deeg in 6 stukken. Vorm van ieder stuk deeg een paasmannetje met 2 lange armen. Druk als ogen 2 rozijnen in het deeg. Leg een gekookt ei op de buik van het mannetje, druk het iets vast en vorm de armen er omheen. Leg de paasmannetjes op een licjt ingevette bakplaat. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 15 minuten rijzen op een warmee plaats. Klop het ongekookte ei en kwast de mannetjes hiermee in. Bak de mannetjes in het miden van de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.

Serveertip

Serveer de paasmannetjes met boterlammetjes : Gebruik hiervoor de klassieke houten lammetjesvorm en niet al te koude boter. Leg de houten vorm voor gebruik minstens 2 uur in koud water, zodat het lammetje beter uit de vorm gaat. Geef het lammetje een strikje in de hals. Ogen van peperkorrels of krentjes. Oortjes van tuinkersblaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top