1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Groene theesaus

Groene theesaus

  • Chinees, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2002

Ingrediënten 10 personen


±180 cc water;;
2 theelepels losse groene thee of 2 geopende zakjes;
3 eetlepels fijngeknipte bieslook of bosuitjes;
2 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel vers citroensap; 1 eetlepel chinese sojasaus (light);
1 1/2 theelepel honing; 1 theelepel fijngesneden gember; 1/2 theelepel fijngesneden rode hete peper; 3 teentjes knoflook fijngesneden;
(evt. nog snufje of 2 zout)



Groene theesaus
Groene theesaus

Kan gebruikt worden als slasaus en dipsaus, marinade, en om te bedruipen; kwast over varkenshaas of zalm bijv. voor het de oven in gaat!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de theezakjes eruit en/of zeef de thee door een fijn zeef in een andere schaal.(Theeblaadjes heb je niet meer nodig).Doe de rest van de ingredienten bij de thee.
Afdekken en 30 minuten laten afkoelen.
Dit recept levert ongeveer 1/4 liter saus.

Serveertip

Reken 2 eetlepels per persoon als dipsaus of slasaus; genoeg voor 12-15 personen.

Bron

Ergens gelezen in de vorige eeuw



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greentea


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greentea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top