
±180 cc water;;
2 theelepels losse groene thee of 2 geopende zakjes;
3 eetlepels fijngeknipte bieslook of bosuitjes;
2 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel vers citroensap; 1 eetlepel chinese sojasaus (light);
1 1/2 theelepel honing; 1 theelepel fijngesneden gember; 1/2 theelepel fijngesneden rode hete peper; 3 teentjes knoflook fijngesneden;
(evt. nog snufje of 2 zout)
Kan gebruikt worden als slasaus en dipsaus, marinade, en om te bedruipen; kwast over varkenshaas of zalm bijv. voor het de oven in gaat!
Haal de theezakjes eruit en/of zeef de thee door een fijn zeef in een andere schaal.(Theeblaadjes heb je niet meer nodig).Doe de rest van de ingredienten bij de thee.
Afdekken en 30 minuten laten afkoelen.
Dit recept levert ongeveer 1/4 liter saus.
Reken 2 eetlepels per persoon als dipsaus of slasaus; genoeg voor 12-15 personen.
Ergens gelezen in de vorige eeuw
antoniake 11-02-2009
hoi ik heb ik geprint.drink veel groene thee en vind het fijn nu wat recepeten te vinden om er meer mee te doen.ik heb ook gelijk je site bij mij favoriet gezet,zodat ik hier vlugger en meer kan rondneuzen.ik hoop dat het mocht!een smulgroet van tooske
annieov 18-02-2004
Neem ik even mee. Ga ik op de zalm proberen, Groetjes,Annie
vifke 08-05-2002
Deze heb ik mee naar mijn pagina. Dank u
pams-sauzen 18-03-2002
Deze neem ik mee,lijkt mij heel lekker.
Bedankt.
Ellen