Groene theesaus

  • Chinees, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2002
  • Groene theesaus

    Groene theesaus

    Groene theesaus

Kan gebruikt worden als slasaus en dipsaus, marinade, en om te bedruipen; kwast over varkenshaas of zalm bijv. voor het de oven in gaat!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
±180 cc water;;
2 theelepels losse groene thee of 2 geopende zakjes;
3 eetlepels fijngeknipte bieslook of bosuitjes;
2 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel vers citroensap; 1 eetlepel chinese sojasaus (light);
1 1/2 theelepel honing; 1 theelepel fijngesneden gember; 1/2 theelepel fijngesneden rode hete peper; 3 teentjes knoflook fijngesneden;
(evt. nog snufje of 2 zout)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de theezakjes eruit en/of zeef de thee door een fijn zeef in een andere schaal.(Theeblaadjes heb je niet meer nodig).Doe de rest van de ingredienten bij de thee.
Afdekken en 30 minuten laten afkoelen.
Dit recept levert ongeveer 1/4 liter saus.

Bron

Ergens gelezen in de vorige eeuw

Serveertip

Reken 2 eetlepels per persoon als dipsaus of slasaus; genoeg voor 12-15 personen.

Laatste reacties

antoniake avatar
antoniake 11-02-2009

hoi ik heb ik geprint.drink veel groene thee en vind het fijn nu wat recepeten te vinden om er meer mee te doen.ik heb ook gelijk je site bij mij favoriet gezet,zodat ik hier vlugger en meer kan rondneuzen.ik hoop dat het mocht!een smulgroet van tooske

annieov avatar
annieov 18-02-2004

Neem ik even mee. Ga ik op de zalm proberen, Groetjes,Annie

vifke avatar
vifke 08-05-2002

Deze heb ik mee naar mijn pagina. Dank u

pams-sauzen avatar
pams-sauzen 18-03-2002

Deze neem ik mee,lijkt mij heel lekker. Bedankt. Ellen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten