boerenkool uit de oven.
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
Boerenkool echt eens anders!!
Ingrediënten 4 personen
1 KG. vastkokende aardappelen,(of Maggi puree voor ovenschotels)2 dl. Melk, 50 gr. Boter, Versgeraspte noodmuscaat,Zout en Versgemalen peper,
1 Ui, 2 el. Olie, 750 gr. Fijngehakte boerenkool. (of 750 gr. Diepvrioesboerenkool)
2 dl Groente- of Kippenbouillon van tablet, Allesbinder, Scheutje azijn, 1/8L. slagroom, 1 Ei, 100 gr. Geraspte belegen Goudse kaas, 8 Knakworsten (Frankfurters)
Benodigdheden
Ovenschaal, Snijplank, scherp mes,2 pannen, mixer of puree stamper,
Voorbereiding
laat de diepvriesboerenkool ontdooien in ween schaal. en verwarm de oven voor op 220?C.
Schil de aardappelen, en kook ze gaar. Giet ze af, laat ze nog even droogstomen. Verhit de melk, en maak met de aardappelen puree van. Naar smaak toevoegen: de nootmuscaat, zout en versgemalen peper.
ALS U PUREE VOOR OVENSCHOTELS GEBRUIKT HOEFT U ER NU NOG NIETS MEE TE DOEN!
Pel en snipper de ui.
verhit de olie of boter in een pan, en laat de ui fruit de ui erin. Voeg de boerenkool toe en roerbak het kort. Voeg dan de bouillon toe en laat het met deksel op de pan ca. 10 min. stoven.Bind het vocht met allesbinder en breng het geheel op smaak met wat zout, peper en een scheutje azijn.
Klop de slagroom en het ei in een kom doorelkaar. roer de geraspte kaas erdoor.
Snijd de knakworsten overlengs doormidden.
BEREID DE MAGGI PUREE VOOR OVENSCHOTELS VOLGENS DE GEBUIKSAANWIJZING.
En breng ze op smaak met wat nootmuscaat, zout en versgemalen peper.
Bereidingswijze
Schep de boerenkool in een ingevette ovenschaal. Beleg ze met de halve worsten. Verdeel de aardappelpuree eroveren begiet het met het mengsel van ei, room en kaas..
Zet de schaal ca 20 min. in de voorverwarmde oven tot er zich een mooi korstje heeft gevormd.