1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Canard a l'orange

Canard a l'orange

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-03-2002

Ingrediënten 4 personen


4 tamme eendeborstfilets, peper, zout, 2 sinaasappels, 1 citroen, 180 gram suiker, 1.5 eetlepel grand marnier, 5 dl. eende/kippebouillon, 1 tl. maizena, 1 eetlepel boter.


Verder heb je nodig


Zesteur/dunschiller/kaasschaaf, zeef, pan, bakpan, scherp mesje.


Malse eendeborst in een sinaasappelsaus, een heerlijk klassiek recept om eens flink mee uit te pakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd met de zesteur/dunschiller/kaasschaaf de schil van de sinaasappels en de citroen, laat het witte gedeelte in eerste instantie zitten. Verwijder dit witte gedeelte met een scherp mesje en gooi het weg. Snijd vervolgens het vruchtvlees fijn en let erop dat het meeste sap behouden blijft.
Verhit de boter in een pan met hoge rand en voeg daaraan de schillen van sinaasappels en citroen toe. Verwarm dit enkele minuten op laag vuur en voeg dan de suiker toe. Zet het vuur hoger en blijf roeren totdat de suiker wat oplost en net begint te verkleuren. Roer het fijngesneden vruchtvlees toe, samen met de grand marnier. Laat dit heel zachtjes doorkoken totdat het vocht verdampt is.
Schenk dan de eende/kippebouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de pan afgedekt op laag vuur minimaal 45 minuten sudderen. Wrijf dan de bouillon door een zeef en gooi de rest van de pulp en schillen weg. Zet de saus opzij.
Kruid de eendeborstfilets met peper en zout en verwarm wat boter in de bakpan. Braad hierin de eendeborstfilets in circa 3.5 minuten per kant bruin. Neem het vlees uit de pan en laat dit afgedekt enkele minuten rusten.
Breng de saus weer aan de kook en roer de tl. maizena los met wat hete saus. Roer dit door de saus en breng deze, indien nodig, nog iets op smaak met peper en zout. De saus heeft de juiste dikte als hij aan de bolle kant van een lepel blijft zitten.
Snijd het vlees in dunne plakjes en schik deze op voorverwarmde borden. Schep op elk bord wat van de saus over het vlees.

Serveertip

Heerlijk met wat pommes duchesse en een simpele salade van veldsla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myrasimone


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myrasimone
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top