posteleinsalade met zoete noten
- Biologisch, Salade
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 zakje winterpostelein;1 eetl. citroensap;
2 eetl. sinaasappelsap;
1 theel. mosterd;
evt. 1 eetl. gembersiroop;
1 sinaasappel, in stukjes;
snufje zout;
2 eetl. olie;
40 g macadamianoten of hazelnoten;
1 eetl. zachte honing
Bereidingswijze
Was de winterpostelein en laat ze goed uitlekken. Meng sinaasappelsap met citroensap, mosterd, gembersiroop, olie en zout en klop dit tot een romige dressing. Meng de dressing en de stukjes sinaasappel door de winterpostelein. Verhit de noten in een koekenpan of wok en voeg er, als ze beginnen te geuren, de honing aan toe. Laat de honing om de noten smelten, roer een paar maal om en schep de honingnoten over de salade.
Serveertip
Lekker met vers geroosterd brood.