Eendenfilet met Baskische piperade

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2002

Gemakkelijk, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 60 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten

600 g eendenfilets - 2 groene paprika's - 2 rode paprika's - 2 uien - 8 rijpe roma-tomaten - 2 teentjes look - olijfolie - zout en cayennepeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid de piperade : snijd de uien fijn, ontpit en snijd de paprika's in stukjes. Dompel de tomaten onder in kokend water, pel en ontpit ze en hak ze grof. Fruit de ui in olijfolie in een stoofpot, voeg de paprika's toe en laat stoven op een zacht vuurtje. Na 5 minuten de gehakte tomaten toevoegen, de geperste look, zout en cayennepeper, Leg het deksel op de pan en laat tenminste 30 minuten stoven, de piperade moet helemaal gesmolten zijn. Kras kruisen op de eendenfilets zodat het vel barst en bak ze in een steelpan. Begin met de velkant en draai ze na 5 minuten om. Verwijder eventueel het vet en bak verder, de filets moeten rozig blijven. Snijd het vlees in dikke sneden, geef er de piperade bij en in olijfolie gebakken aardappeltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten