Mini bacon quiche
- Ontbijt
- 30-60 min.
Lekker om bij een uitgebreid paasontbijt te serveren
Ingrediënten
6-7 plakjes diepvries bladerdeeg 100 gr., bakbacon,
3 eieren,
1 eidooier ,
3 dl creme fraiche,
zout, peper ,
4 eel geraspte kaas tuinkruiden
Benodigdheden
nodig 8 kleine ronde vormpjesBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een lap. Steek uit het deeg 8 cirkels van 10 cm. Bekleed de natgemaakte vormpjes met het deeg en inprikken. Bak de reepjes bacon in een droge koekenpan krokant en lichtbruin. Leg de bacon op de taartbodem. Klop de eieren los met de eidooier, creme fraiche, zout, peper en tuinkruiden. Roer de kaas erdoor en schenk het eimengsel in de vormpjes. Bak de taartjes in 30 min. in het midden van de oven gaar. Zet de oven na 15 min. op 180 graden. De taartjes zijn goed als het eimengsel gestold is.