1. Home
  2. Recepten
  3. Paasbrood

Paasbrood

Door: de_ontbijttafel

  •  , Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2002

Ingrediënten


500 gr bloem,
50 gr basterdsuiker,
2 eierdooiers,
50 gr gist,
1 ? dl melk,
100 boter/margarine,
150gr rozijnen,
150gr krenten,
25 gr sukade,
25 oranjesnippers,
geraspte schil van citroen,
1 tl zout,



Het paasbrood herinnert aan oude offermaaltijden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem met het zout, de basterdsuiker en de geraspte citroenschil.
Maak een kuiltje in de bloem en breek hierin het ei. Schenk de aangemaakte gist met de gesmolten boter/margarine in het kuiltje. Roer de massa door elkaar, kneed en klop het tot een soepel deeg ontstaat. Laat het op een warme en tochtvrije plaats 45 min. rijzen. Week de rozijnen en krenten. Meng de krenten, rozijnen, de gesnipperde sukade en de oranjesnippers door het deeg en kneed het goed. Rol een lap deeg uit, rol dit stevig op en doe dit in een ingevet broodblik. Laat ca. 30-45 min. rijzen. Zet het blik op een rooster in de oven ( 220?C/ovenstand 6) en bak het brood in ca. 20 min. gaar. Keer het blik op een rooster en laat het nog even afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top