Visterrine

  • Buffet
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-03-2002

(Magnetron 6-8 personen) van "moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
800 gr goudbrasemfilets

- 2 eieren

- 100 gr room

- zout

- peper

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 1 bos waterkers

- boter voor de vorm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De vis rauw mixen. De eierdooiers bij de vispuree voegen, samen met de room
en de kruiden. De eiwitten met een snuifje zout stijfkloppen en ze luchtig
onder de bereiding scheppen. De vispuree in 2 gelijke porties verdelen. De
blaadjes waterkers 2 minuten in kokend water blancheren en ze dan mixen. De
ene helft vispuree met de tomatenpuree vermengen en de andere helft met de
waterkers. Zo bekom je een roze en een groene puree. Een voor de microgolf
geschikte terrine boteren en afwisselend met een laag roze en groene puree
vullen. Afdekken en 15 minuten in de oven op volle kracht zetten. Warm
serveren met een mousselinesaus of koud met een kruidenmayonaise.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten