1. Home
  2. Recepten
  3. Rabarberaardbeienjam

Rabarberaardbeienjam

Door: llheks

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-03-2002

Ingrediënten


350 g geschilde rabarber
250 g aardbeien
het sap van 1 citroen
500 g geleersuiker



Magnetron(voor 2 potten)
van "moesje2"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De in kleine stukjes gesneden rabarber en de doormidden gesneden aardbeien
in een recipient voor de microgolfoven doen, overgieten met citroensap,
bestrooien met suiker. 30 minuten laten trekken.
Afdekken en in de microgolfoven op het maximum zetten gedurende 15 minuten;
2 maal roeren. In potten doen, laten afkoelen en afdekken.
Waarom jam maken in de microgolfoven ? Omdat het heel snel gaat en de
vruchten goed hun smaak behouden. Het spreekt vanzelf dat je maar kleine
hoeveelheden tegelijk kan maken (maximum 500 g).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top