1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. gepofte aardappelen

gepofte aardappelen

Door: kuyerelfrink

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-03-2002

Ingrediënten 4 personen


8 grote kruimige aardappelen schoongeboend* 8 plakjes bacon * 1 eetl. olijfolie * 1 prei, in dunne ringen * 125 gr. cherrytomaten,gehalveerd * 75 gr. zuivelspread * 1/2 eetl.mosterd * peper en zout


Verder heb je nodig


Oven


Een recept van lekker eten zonder fratsen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Prik de aardappelen op verschillende plaatsen met een vork in en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven (200 gr.)in 1 uur gaar.

Bereidingswijze

Bak intussen de bacon in de olie knapperig en bruin en laat ze uitlekken.
bak de prei al omscheppend 5 min.in het bakvet.bak de tomaatjes al omscheppend 2 min. mee.
schep de zuivelspread de mosterd en peper en zout naar smaak erdoor.
snijd de aardappelen in en schraap een beetje van het kruim eruit,schep dit door het preimengsel.
vul de aardappelen ermee en garneer met bacon.
zet ze nog 5 min.in de hete oven.

Serveertip

Lekker met schnitzel en salade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top