1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Paprika gevuld met pittige zuurkool.

Paprika gevuld met pittige zuurkool.

Door: marion_vis

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2002

Ingrediënten 2 personen


250 Gr. zuurkool
2 Bosuitjes
3 Eetl. zure room
2 Theel. chillipoeder
1 Theel. karwijzaad
1 Rode paprika


Verder heb je nodig


Magnetron of oven
kom
mesje


Weer eens wat anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken.Snij bosuitjes in ringetjes.

Bereidingswijze

Roer in een kom de zure room, chillipoeder en karwijzaad door elkaar. Schep de zuukool en de uiringetjes erdoor.
Halveer de paparika en verwijder de zaadlijsten en steelaanzet.
Schep het zuurkoolmengsel in de helften en zet de helften naast elkaar in een passende lage ovenschaal. Verwarm de gevulde paprika's ag=fgedekt ongeveer 6-7 min. op vol vermogen(ongeveer 700 watt) in de magnetron. Laat ze uit de magnetron nog ca. 4 min afgedekt staan. Lekker bij kip of wild.

Serveertip

Tip: Deze paprika's met zuurkool kunnen ook in de oven worden bereid.
Verwarm de oven voor op 200 graden schenk wat kruidenbouillon op de bodem van de schaal en laat de paprika's met zuurkool in ca. 20-30 min. in de oven gaar worden.

Dit is een recept van de pagina groenten en fruit.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marion_vis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top