Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Aardappelsoep
  6. aardappelsoep

aardappelsoep

Door: drejo

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-03-2002

Ingrediënten 3 personen


450 gr geschilde en kleigehakte aardappels, 750 ml kippenbouillon, zout , peper, 1 eierdooier, 4 eetlepels melk, 25 gr boter, 2-4 knoflookteentjes naar smaak.


Verder heb je nodig


Pan , Snijplank, mes, zeef of staafmixer.


Aardappelsoep met knoflook .

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de aardappelen met de kippenbouillon , zout en peper in een pan en breng ze aan de kook.
Laat ongeveer 20 minuten koken tot ze uit elkaar vallen.
Zeef ze of doe met de staafmixer alles tot het een glad geheel wordt.
Meng de melk en de eierdooier door elkaar en roer het mengsel door de doep.
Maak deze door en door warm, maar laat hem niet koken.
Voeg de boter toe en roer goed.
Pers de knoflook door de perser en voeg aan de soep toe.
Soep even laten rusten tot smaak is doorgetrokken.

Serveertip

Heerlijk met een gemengde salade en stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drejo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top