Doedelzakstoof.

  • Schots, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

Een gerecht uit Schotland,met Schotse Whiskey.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram runderlappen - 2 uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagelen - 60 gram boter - 2 herfstraapjes of koolrabi's - 1 bos waspeen - 3 eetlepels (Schotse) whiskey - 4 eetlepels grove havermout - versgemalen peper - zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpot.

Voorbereiding

Snijd het vlees in langwerpige, dikke repen. Pel de uien en snipper ze. Steek de kruidnagelen in het laurierblad. Verhit in de stoofpot, met de hittebron op een matige stand 40 gram boter en bak de reepjes vlees aan alle kanten bruin. Bestrooi ze met peper en zout en neem ze uit de pot. Doe zonodig nog wat boter in de pot en fruit de uiesnippers roerende tot ze wat kleur gekregen hebben. Doe het vlees weer in de pan en voeg 4 dl warm water, het bestoken laurierblad, peper en zout toe. Breng de inhoud aan de kook en sluit de pot.

Bereidingswijze

Stoof met de hittebron op lage stand cirka 1? uur zachtjes, zonodig met een vlamverspreider eronder. Schil in die tijd de raapjes en snijd ze in blokjes. Schraap de wortelen en snijd de beide uiteinden weg. Was ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze na de eerste stooftijd toe, met de whiskey. Kontroleer of er nog voldoende vocht aanwezig is, vul dit zonodig aan met wat kokend water. Stoof weer zachtjes cirka 45 minuten door. Roer er 20 minuten voor het einde van de stooftijd de havermout door en laat deze het stoofvocht min of meer binden. Breng de Schotse stoofpot op smaak met peper en zout en verwijder voor het serveren het bestoken laurierblad

Serveertip

Bron:Culinair kookboek.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten