1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Zuricher geschnetzeltes

Zuricher geschnetzeltes

Door: gadogado36

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

Ingrediënten


500 gr ongepaneerde kalfsschnitzel - 250 gr kleine champignons - 2 sjalotten - 1 el bloem - zout en peper - 30 gr boter - 1 el maizena - 3 takjes peterselie - 1 tl citroensap - 1 dl droge witte wijn - 1 dl vleesfond - 2 dl slagroom



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Champignons in plakjes - kalfsvlees in reepjes - sjalotten snipperen - peterselie fijnhakken.

Bereidingswijze

In een kom de bloem mengen met peper en zout.Vleesreepjes door de bloem scheppen.Een bord voorverwarmen.In een pan de helft van de boter smelten en al omscheppend de vleesreepjes ongeveer 5 minuten bakken.Vlees op voorverwarmd bord leggen.De rest van de boter in dezelfde pan verhitten en sjalotten er in fruiten,champignons erbij en het citroensap,fruiten.De wijn erbij schenken en onbedekt laten inkoken tot de helft.Intussen de vleesfond, slagroom en maizena goed mengen.Dit mengsel aan de champignons toevoegen,samen met de kalfsreepjes.Aan de kook brengen en daarna 8 minuten laten sudderen.Op smaak brengen met zout en peper,bestrooien met peterselie.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gadogado36
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top