1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Joodse keuken
  5. latkes

latkes

Door: fajalobi

  • Joods, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

Ingrediënten 6 personen


4-6 grote aardappelen, 2 eieren, 1 kleine ui, 1-2 el bloem, zout, peper, zonnebloemolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, rasp ze niet te grof en giet het overtollige vocht weg. Klop de eieren los en snipper de ui. Vermeng de aardappel met ei, ui, bloem, zout en peper tot een dikke, vochtige massa. Maak van het beslag koekjes met een doorsnede van ongeveer 10 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de latkes tot ze goudbruin en knapperig zijn. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe. Is het te dik? Verdun het met water of wat extra losgeklopt ei. Laat de gebakken latkes uitlekken op keukenpapier en dien ze warm op met bijvoorbeeld suiker, appelmoes, zure room of tuttifrutti.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fajalobi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top