1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Amuse

Amuse

Door: mathy48

  • Japans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

Ingrediënten 6 personen


6 oesters, 1 eetl. balsamicoazijn, 1/2 eetl. Thaise vissaus, 2 theel. vloeibare honing, 2 eetl. olijfolie, 8 sprietjes bieslook.


Verder heb je nodig


Oestermes, keukenpapier.


Oesters in bieslookvinaigrette

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oesters openen met oestermes, oesters uit de schelp nemen, oestervocht opvangen en door een theezeefje gieten. Spoel het diepe dedeelte van de schelpen onder koud water schoon en dep ze goed droog met keukenpapier.

Bereidingswijze

In een kommetje azijn, oestervocht, vissaus en honing goed mengen. Voeg de olie in een dun straaltje al roeren toe tot er een egale dressing ontstaat. Bieslook fijnknippen en toevoegen
Leg de oesters terug in de schelp en schep de dressing eroverheen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathy48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top