Paasvlecht met noten

  • Nederlands, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Paasvlecht met noten

    Paasvlecht met noten

    Paasvlecht met noten

een lekker brood voor het Paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
500 g witbroodmix
3 eetlepels kristalsuiker
50 g boter
150 g studentenhaver
75 g gedroogde abrikozen
1/2 eetlepel kaneelpoeder
2 eetlepels bruine kandijsuiker (fijn)
bloem om uit te rollen
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Huishoudfolie, hakmes, bakpapier, bakblik, oven, kwastje

Voorbereiding

Roer het broodmix met de suiker door 3 dl handwarm water (40?C). Voeg 25 g van de boter toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Laat het deeg, afgedektmet huishoudfolie, 15 minuten rijzen.
Hak de studentenhaver grof en snijd de abrikozen in stukjes.
Kneed de studentenhaver met de abrikozen, het kaneelpoeder en de kandijsuiker door het deeg.
Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol ze op eenmet bloem bestoven werkvlak uit tot lange strengen (ca. 35 cm). Vorm een vlecht van de strengen. Laat de broodvlecht, op een met bakpapier bekleed bakblik, afgedekt met huishoudfolie 35 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Bak het brood in een voorverwarmde oven (200?C) in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat het brood afkoelen.
Smelt de rest van de boter. Bestrijk het brood met de boter en bestuif het met poedersuiker.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer het brood met roomboter.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

oldenhof avatar

Doorsturen

Home Recepten