Paasvlecht met noten

  • Nederlands, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

een lekker brood voor het Paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 g witbroodmix
3 eetlepels kristalsuiker
50 g boter
150 g studentenhaver
75 g gedroogde abrikozen
1/2 eetlepel kaneelpoeder
2 eetlepels bruine kandijsuiker (fijn)
bloem om uit te rollen
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Huishoudfolie, hakmes, bakpapier, bakblik, oven, kwastje

Voorbereiding

Roer het broodmix met de suiker door 3 dl handwarm water (40?C). Voeg 25 g van de boter toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Laat het deeg, afgedektmet huishoudfolie, 15 minuten rijzen.
Hak de studentenhaver grof en snijd de abrikozen in stukjes.
Kneed de studentenhaver met de abrikozen, het kaneelpoeder en de kandijsuiker door het deeg.
Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol ze op eenmet bloem bestoven werkvlak uit tot lange strengen (ca. 35 cm). Vorm een vlecht van de strengen. Laat de broodvlecht, op een met bakpapier bekleed bakblik, afgedekt met huishoudfolie 35 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Bak het brood in een voorverwarmde oven (200?C) in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat het brood afkoelen.
Smelt de rest van de boter. Bestrijk het brood met de boter en bestuif het met poedersuiker.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer het brood met roomboter.

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 30-03-2018

Heb deze nu in broodbak machine zitten om deeg te make en is hier ook in aan het rijzen,heb alleen de 50 gr boter er in gedaan en niet de helft zoals ik net terug las. Ga hem straks in de oven bakken. Gr Monique

hildameisters avatar
hildameisters 17-04-2017

Een verrukkelijk brood, ik heb een briochemix van Custers en de notenmix met cranberry's van de Aldi gebruikt. En zo eenvoudig te maken.

mikoo avatar
mikoo 20-04-2013

Dit is echt een topper! Ik heb het met pasen gemaakt en zometeen maak ik er weer één. Ditmaal met gedroogde pruimen. Hmmmmm....

DjosieH avatar
DjosieH 27-03-2013

Vanmiddag gemaakt, net een stukje geprobeerd. En nog een stukje, en nog een stukje... Deeg gemaakt met broodbakmachine, dus weinig moeite en zo klaar. Wel de vlecht gemaakt en in de oven gebakken. Heerlijk.

attig avatar
attig 27-04-2003

Ik had voor het paasontbijt enkele recepten van paasbroden uitgezocht en die van jou uiteindelijk uitgezocht om ook daadwerkelijk te maken. Goede keus geweest, was heel erg lekker. Mijn moeder en zus waren blij dat ze een stukje mee naar huis mochten nemen. Ook gemakkelijk om te maken.

karin_rudy avatar
karin_rudy 20-04-2003

we hebben het gemaakt maar je kunt er met meer dan 6 personen van eten. de bereidingstijd is erug lang maar ja het smaakt wel lekker

karin_rudy avatar
karin_rudy 15-04-2003

ik ga het zekers proberen wat leuk zeg.

marianne_j avatar
marianne_j 15-04-2003

Wij zijn gek op eigengebakken brood! Dus...ik hoop deze komend weekend uit te proberen. Groetjes Marianne

annie0710 avatar
annie0710 13-03-2002

Ziet er erg lekker uit,gaan we zeker maken met de Pasen!! groetjes Annie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten