1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paasvlecht met noten

Paasvlecht met noten

  • Nederlands, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

Ingrediënten 6 personen


500 g witbroodmix
3 eetlepels kristalsuiker
50 g boter
150 g studentenhaver
75 g gedroogde abrikozen
1/2 eetlepel kaneelpoeder
2 eetlepels bruine kandijsuiker (fijn)
bloem om uit te rollen
poedersuiker


Verder heb je nodig


Huishoudfolie, hakmes, bakpapier, bakblik, oven, kwastje


Paasvlecht met noten
Paasvlecht met noten

Een lekker brood voor het Paasontbijt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer het broodmix met de suiker door 3 dl handwarm water (40?C). Voeg 25 g van de boter toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Laat het deeg, afgedektmet huishoudfolie, 15 minuten rijzen.
Hak de studentenhaver grof en snijd de abrikozen in stukjes.
Kneed de studentenhaver met de abrikozen, het kaneelpoeder en de kandijsuiker door het deeg.
Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol ze op eenmet bloem bestoven werkvlak uit tot lange strengen (ca. 35 cm). Vorm een vlecht van de strengen. Laat de broodvlecht, op een met bakpapier bekleed bakblik, afgedekt met huishoudfolie 35 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Bak het brood in een voorverwarmde oven (200?C) in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat het brood afkoelen.
Smelt de rest van de boter. Bestrijk het brood met de boter en bestuif het met poedersuiker.

Serveertip

Serveer het brood met roomboter.

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oldenhof


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oldenhof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top