Minitrifles met gemengd fruit en yoghurtroom

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

Bron: AH.nl Voor de paasbrunch

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 1/2 schaaltje fruitsalade Hawai (a 300 g)
? 200 g roombotercake
? 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
? 4 dl slagroom
? 4 eetlepels basterdsuiker
? 1 bakje Griekse yoghurt (150 g)
? 8 blaadjes verse munt (zakje a 15 g)

? hoge glazen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Fruitsalade in vergiet boven kom laten uitlekken. Helft van fruitsalade over bodem van glazen verdelen. Cake in plakjes en vervolgens in blokjes snijden en op fruitsalade leggen. Opgevangen vruchtensap mengen met likeur en over cake schenken. Rest van fruitsalade over glazen verdelen. Glazen tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kom slagroom met suiker stijf kloppen. Griekse yoghurt voorzichtig door slagroom scheppen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Yoghurtroom even doorroeren en glazen ermee opvullen. Minitrifles garneren met toefjes munt.


Tips
N.B.: Maak de trifles voor kinderen zonder de likeur.


Bevat per eenpersoonsportie:
energie 360 kCal - eiwit 4 g
vet 25 g - koolhydraten 29 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten