1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appelmoes

Appelmoes

Door: aysa

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-03-2002

Ingrediënten 4 personen


500 g (moes)appels, 3/4 dl appelsap.



In de magnetron maakt u heel snel heerlijk frisse appelmoes. Suiker toevoegen is echt niet nodig.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Doe de appelstukjes in een schaal en schenk het appelsap erover. Kook de stukjes appel afgedekt, in ca 5 minuten op vol vermogen zacht. Roer ze tot moes. Laat de appelmoes eventueel afkoelen.Opmeking: Het appelsap kunt u vervangen door (versgeperst) sinaasappel of sinaasappel-abrikozentweedrank. Of als u een wat luxueuzere appelmoes wilt, door cider of zoete witte wijn. Voor een echt gladde moes kunt u de appelmoes pureren met een staafmixer.Bevat per portie: 55 calorieen - vet 0 g - eiwit 0 g - koolydraten 13 g.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aysa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top