Gevulde zalmrolletjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-03-2002

Eenvoudig maar lekker voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 bladeren paksoi.
slabladeren om te garneren.
1 bosuitje.
1 eetlepel mierikswortel uit een potje.
1 eetlepel creme fraiche.
versgemalen peper.
4 plakken gerookte zalmfilets van ca. 150 gram.
5 eetlepels sojasaus.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier.

Voorbereiding

Snij en was de bladeren van de paksoi.
Kook ze ca, 3 minuten in kokend water spoel ze af met koud water en dep ze droog.
Pluk de slabladeren en was ze en dep ze droog.
Was en snijd het bosuitje in zeer dunne reepjes.
Meng de mierikswortel met de creme fraiche en maak op smaak met de peper.
Dep met keukenpapier het vet van de zalm

Bereidingswijze

Snijd het blad van de paksoi ter grootte van de zalm en leg ze erop.
Bestrijk de paksoi met de mierikswortelcreme en verdeel de bosui erover.
Rol de belegde plakken vanaf de smalle kant op.
Laat ze even koelen in de koelkast en snijd ze dan i keer doormidden .
Beleg 2 bordjes met de slabladeren en leg de rolletjes op de sla.
Serveer de sojasaus apart en doop de zalmrolletjes erin.

Serveertip

Lekker met geroosterd brood.

Tip: Vermeerder de hoeveelheid 1 keer en snijd de rolletjes meerderekeren door steek er een prikker in en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten