1. Home
  2. Recepten
  3. Antiliaanse keuken
  4. jambo(soep)

jambo(soep)

Door: luivicka23

  • Antiliaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2002

Ingrediënten 4 personen


13a16 okers het legt eraan hoe groot je pan is.2 stukken zoutvlees.5a6 stukken varkens staart legt er ook aan hoe groot je pan is en 2 zakjes gedroogde gaarnalen.vis en gele funchi.en als je van heet houd doe je hete peper erbij madamchanet zo heet de peper.en al die dingen ken je bij een surinaamse tropische winkel halen.


Verder heb je nodig


Een pan voor die soep en nog een pan voor die zoutvlees en varkensstaart te koken.een mes en water en een houten pollepel.en nog een pan voor je funchie en 2 borden


Het is een lekkere soep met allemaal lekkere dingen erin je moet het maken en eten om te proeven sommige mensen vinden het heerlijk en sommige mensen niet iedereen zijn eigen smaak ik zal zeggen kook ze en proef ze!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Je zet allebij de pannen klaar met water.je okers wassen en droog maken met water en je zoutvlees en varkenstaart alvast klaar zetten

Bereidingswijze

Je gaat je varkensstaart alvast schoonmaken met een mes en als het schoon is ga je het in kleine stukjes snijden maar denk eraan varkensstaart is best hard omdat je het nog niet uitgekookt heb.en dan als ze allemaal in kleine stukjes zijn pak je de zoutvlees en die snij je ook in stukjes en als allebij klaar is pak je een pan met water zet je ze erin en dan op het vuur dat moet een 1 uur goed door kokenen even kijken of het niet meer zo hard is.daarna pak je de andere pan zet je het met water ook op het vuur laat het eerst koken dat je belletjes ziet en dan haal je die zoutvlees met die varkensstaart eruit met een soep lepen maar die water waar die vlees erin heb zitten koken moet je niet weggooien laten staan nog.je pak met die soep lepel beetje voor beetje die water zet je het in die andere pan je gaat het proeven dat het water niet te zout word want dan is het niet meer lekker als het naar jou smaak is zet je dan die gedroogde garnaalen erin.je gaat die okers wassen en met een theedoek schoonmaken en daarna en ronde stukjes snijden maar de achterkant van de okers wel snijden en weggooien en als je helemaal klaar bent met snijden gooi je ze in die soeppan. je moet je pollepel pakken en roeren tot dat je ziet dat een beetje dik word niet te dik!!!!als je ziet dat het goed is pak je de visdoe je het ook in kleine stukjes en zet je het erin en op laag pitje even laten door koken zo een 10 min zo en klaar is je soep.als die soep klaar is moet je die andere pan een klein beetje water erin doen met een theelepel olie en met een klein stukje boter laten doorkoken die water en je zet beetjes voor beetje die funchi erin en terwijl je het doet moet je goed door roeren met een pollepel tot dat een dikke papje word en doe je vuur uit pak je een twee borden je schep die fuchie uit die pan op de bord zetten en die andere bord en zo laten tot dat je gaat eten snij je het in schijfejs hoe je het zelf wilt en zet je het zo in je soep en dan ken je eten.smakelijk eten!!

Serveertip

Peper (madamchanet) wel in kleine stukjes snijden niet alles in je soep doen want deze peper is heel erg heet!!!!!!!!!!!!!!!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luivicka23
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top