1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. guacemole

guacemole

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2002

Ingrediënten


2 rijpe Avocado's
wat sap van een citroen
1 bekertje (demi)creme fraiche
2 tot 4 tenen knoflook
2 tomaten
2 sjalotjes
1 tl sambal
zout
naar smaak koriander
olijven
ijsbersla
en/of nachos chips


Verder heb je nodig


Staafmixer


Mexicaans avocadodip, geproefd in mexicaans restaurant en succesvol nagemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tomaten ontzaden en in stukjes snijden. De sjalotjes fijnsnipperen en in een kleine schaal of grote kom doen.
De knoflook erboven uitpersen.
De avocado's schillen en pureren met staafmixers, citroensap erdoor mengen ( 1 a 2 EL?), samen met creme fraiche bij de tomaat en sjalot voegen.
Zout, sambal, korainder (ketoembar conimex) toevoegen en alles goed mengen.
Lekker om bijvoorbeeld op een verjaardag op tafel te zetten met nachos (cheese) chips, gegarneerd met wat tomaat en (knoflook)olijven of als bijgerecht te serveren bij enchillada's o.i.d. met ijsbergsla.

Serveertip

Garneren op een bedje van ijsbergsla met een partje tomaat, wat (knoflook)olijven en 2 stukjes nachos chips.
Bakje nachos chips er naast zetten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vrouwtjedeeg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vrouwtjedeeg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top