1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2002

Ingrediënten 4 personen


100 gram parelgort, 1 liter water, citroenschil, pijpkaneel, 150 gram rozijnen, 3 dl bessensap, 100 gram suiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de gort en laat ze met de opgegeven hoeveelheid water enkele uren weken. Zet ze op met het weekwater, een of meerdere dun afgesneden citroenschilletjes en een stukje pijpkaneel. Was de rozijnen, voeg deze toe en kook alles tezamen in ongeveer 1 uur gaar en enigzins gebonden. Doe de bessensap erbij, haal de citroenschilletjes en de pijpkaneel eruit en maak de watergruwel - die in het noorden des lands ook wel krentjesbrij genoemd wordt - op smaak met suiker.

Serveertip

Serveer het gerecht warm of koud.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top