1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paastaart

Paastaart

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-03-2002

Ingrediënten 6 personen


225 gr bloem bloem om te bestuiven, ? tl bakpoeder, 1 zakje garneeramandelen (45 gr), 4 anijsblokjes (De Ruyter), 200 gr fijne tafelsuiker, snufje zout, 110 gr koude boter boter om in te vetten, 3 eieren 1 eidooier, 100 gr roomkaas (Mon Chou), 500 gr mascarpone, 500 gr aardbeien.



Bron: Super de Boer 15-2001
6 personen ? bereidingstijd langer dan 2 uur

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom. Hak de amandelen fijn en kneus de anijs. Meng de bloem met de amandel, de helft van de anijs, 100 gr tafelsuiker en zout. Snijd de boter met 2 messen door et bloemmengsel en voeg 1 ei en de eidooier toe. Kneed dit met de hand snel tot een soepel deeg. Laat het deeg in vershoudfolie ca. 1 uur in de koelkast rusten.

Bereidingswijze

Splits 2 eieren boven 2 kommen. Klop de eidooiers los met 100 gr tafelsuiker en roer de roomkaas, mascarpone en de rest van het anijs erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze door het mascarponemengsel. Verwarm de oven voor op 160 graden C / hetelucht 140 graden C. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de zijkanten met het deeg. Vul de vorm met het mengsel. Laat de taart in de oven in ca. 1 uur gaar worden. Laat de taart in de oven afkoelen met de deur op een kier. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de helft van de aardbeien. Verdeeld de aardbeien over de taart en schenk de aardbeiensaus erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top