Krokante kipfilet met sinaasappelsaus
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Lentegerecht (evt. voor Paasmenu)
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kipfilets (al of niet gepaneerd), 2 sinaasappelen, ? 100 gr. zilveruitjes, ? rode paprika, 1 schijf ananas, ? ? dl sherry, ? 1? dl kippenbouillon, maizena, kipkruiden met zout, peper en tijmBenodigdheden
Oven, frituurpan of wok, pan, goed mes, sinaasappelpersVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen een van de sinaasappelen schoon en schil hem tot op het wit, snijdt de schil in dunne reepjes, pers beide sinaasappels uit. Snij de paprika en ananas in kleine blokjes, laat de zilveruitjes uitlekken en dep ze droog. Bestrooi de ongepaneerde kipfilets met de kipkruiden en paneer ze.
Bereidingswijze
Frituur de kipfilets in de frituurpan of wok mooi rondom bruin, leg ze op een bakplaat, hou ze warm en laat ze nagaren in de oven.
Voor de saus: bak de zilveruitjes in (? 2 eetl.) boter even aan, voeg de sinaasappelschil, ananas en paprika toe en laat even meebakken. Blus af met de sherry en voeg langzaam de (verwarmde) bouillon en het sinaasappelsap toe. Laat de saus wat inkoken en bindt hem licht met wat maizena, breng op smaak met peper en tijm (proeven mag).
Serveertip
Serveer de kipfilets met de warme saus. Lekker met pommes duchesse of gebakken krieltjes en sperzieboontjes en/of witlof.