1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. reibekuchen (duitsland)

reibekuchen (duitsland)

Door: fransbrouwers

  • Duits, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-2002

Ingrediënten


1 kg.vastkokende aardappelen.
2 uien,gepeld en gesnipperd.
2 eieren.
Zout.
Nootmuskaat.
Evt.wat bloem.
(Zonnebloem)olie om in te bakken.


Verder heb je nodig


Koekenpan met dikke bodem.


Een traditioneel duits gerecht.Heel geschikt bij kinderfeestjes als lekkere hap.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen,wassen en boven zeef raspen.Laat uitlekken.

Bereidingswijze

Voeg aan de geraspte en uitgelekte aardappelen eerst de uien toe en roer goed doorelkaar.Voeg vervolgens de eieren toe en roer weer goed doorelkaar.Voeg naar smaak zout en nootmuskaat toe.(zonder wordt het gerecht wat flauw van smaak)Roer weer goed door elkaar.
Doe wat olie in de pan,laat heet worden en schep een lepel aardappelbeslag in de hete olie.Druk met de achterkant van de scheplepel op het aardappelbeslag zodat een soort kleine pannenkoek ontstaat.
De Reibekuchen DIRECT serveren met een lekkere salade en/of appelmoes.

Serveertip

Reibekuchen met appelmoes of appelcompote is een ware traktatie op kinderfeestjes.Eens iets anders dan frietes.Wel snel na het bakken serveren.Door ze te laten staan worden ze niet lekkerder.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top