Hollandse groentesoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2002

Een echte Hollandse soep, lekker vers

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1/2 pond poulet, 1/2 pond gehakt h.o.h.
1 kruidenbuiltje voor groentensoep
1 pakket soepgroenten ongesneden of kant en klaar zo'n 300 gram, meer mag ook, vermicelli middel 3 strengen, bosje selderij,2 bouillonblokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 142,48 kcal
Koolhydraten 6,75 g
Eiwitten 13,82 g
Vetten 6,46 g
Benodigdheden
Pan met inhoud van zo'n 3 liter, zeef, schuimspaan, lepel om te roeren.

Voorbereiding

De basis begint bij een goede bouillon; zet een pan ruim water op (plm. 1,5 a 2 liter water) Breng de poulet aan de kook en verwijder het ontstane schuimmengsel dat van het vet afkomstig is met de schuimspaan, zodat een heldere vloeistof overblijft. Hang nu het kruidenbuiltje in de pan en laat deze op een laag vuur ongeveer 1 uur doorkoken. Verwijder hierna het builtje. Laat de bouillon iets afkoelen en zeef deze 2x. Leg in de zeef een stukje keukenrol of een koffiefilter wanneer je voor de 2e keer zeeft, zodat je een mooie heldere bouillon krijgt. Snijdt de soepgroenten klein, afhankelijk of je deze zelf graag grof of fijn in de soep wilt hebben. Draai gehaktballetjes van het gehakt.

Bereidingswijze

Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de strengen vermicelli toe. Zodra de vermicellibouillon opnieuw kookt, laat je deze zo'n 10 minuten doorkoken op een middelhoog vuur. Voeg dan de soepgroenten toe en breng het geheel weer aan de kook, even goed doorroeren, en laat wederom het geheel koken;zo'n 12 minuten. Voeg nu de gehaktballetjes toe en laat alles nog eens zo'n 10 minuten koken. Ondertussen snijdt je de selderij klein, zodat de smaak zo lang mogelijk behouden blijft. Overigens is de selderij ook goed in te vriezen om later te kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik altijd de helft van een bosje selderij. Ook de steeltjes zijn eetbaar en lekker.
Hierna voeg je de selderij toe en laat je alles nog eens zo'n 3 minuten koken. Nu kan het vuur uit, en voeg je de bouillonblokjes toe; belangrijk is om deze goed door te roeren.

Serveertip

Heerlijk om te serveren als onderdeel van een brunch of lunch of als voorgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ockhausen avatar
Ockhausen 23-01-2011

Pcies wat ik nodig had, de juiste bereidingswijze in stappen. Heb vaak een kapot gekookte soep. Puur een volgorde fout dus

orphan avatar
orphan 17-06-2006

Bedankt. Heb het recept meegenomen. Vroni.

GG69 avatar
GG69 18-03-2006

Gewoon lekker, zit hier met mijn boodschappenlijstje,ga de soep vandaag nog maken! Bedankt. Gr. Georgette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten