1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kip met kerrie uit de romertopf

Kip met kerrie uit de romertopf

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2002

Ingrediënten 4 personen


4 kippebouten of kipfilets, zout, kerriepoeder, ? eetlepel boter, 50 gram ontbijtspek in plakjes, 2 appels, 1 blikje ananasstukjes, 200 gram gesneden boerensoepgroenten, 1 eetl. gembersiroop, 1 eetl. tomatenpuree, 1 dl. witte wijn, 1 zakje kerriesaus, 125 ml. zure room


Verder heb je nodig


Romertopf of goed afsluitbare braadpan


Kip met kerrie zoals de oude Romeinen dit bereidden.
De oude Romeinen bereidden hun eten al in potten van klei. Het voordeel hiervan is dat je maar heel weinig vet hoeft te gebruiken. Daarom is het dus een heel slanke methode.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de romertopf 15 minuten in koud water. Bestrooi de kip met zout en kerriepoeder naar smaak. Wrijf de onderste schaal in met boter.

Bereidingswijze

Leg de kip in de romertopf en verdeel de plakjes spek erover. Zet de gesloten schaal op het rooster op de onderste richel van de oven. Stel de oven in op 250 graden en braad de kip in 45 minuten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de ananas met het sap, de gembersiroop, de tomatenpuree, 2 eetlepels kerriepoeder en de wijn. Verdeel dit mengsel over de kip en stoof alles met het deksel op de schaal nog 30 minuten. Neem de kip uit de schotel en roer de sauspoeder door het vocht. Zet de schaal ca. 5 min. terug in de oven. Roer de zure room erdoor en leg de kip terug in de saus.

Serveertip

Lekker met gekookte wilde & witte rijst.

algemene tip: De romertopf moet voor gebruik in koud water worden gezet omdat het poreuze aardewerk zich dan volk kan zuigen met water. Op deze manier wordt je gerecht lekker mals.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top