1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. stoofpotje met linzen

stoofpotje met linzen

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2002

Ingrediënten 4 personen


4,5 dl groentebouillon, 1 tl gedroogde tijm, 6 gepelde en geplette knoflookteentjes, 250 g bruine linzen, 3 grote uien(fijngesneden), olijfolie, 4 stengels bleekselderij(in boogjes), 250 g bacon(in reepjes), 1 blik kidneybonen(uitgelekt), 1 blik gepelde tomaten, balsamicoazijn, peper uit de molen, gehakte peterselie.



Ook geschikt voor vegetariers, als u de bacon weglaat. Linzen zijn heel eiwitrijk en daarom erg populair bij mensen die geen vlees eten. En bovendien kunt u het van tevoren klaar maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook met de tijm en knoflook. doe er de linzen bij en laat ca. 30 min. koken, tot de linzen gaar zijn. giet af en laat afkoelen. fruit de uien in olijfolie. doe er de selderij en de baconreepjes bij. laat een tiental minuten bakken. doe er de linzen, kidneybonen en de gepelde tomaten bij. laat 5 min. goed doorwarmen. breng op smaak met balsamicoazijn en peper uit de molen. werk af met gehakte peterselie.

Serveertip

Serveren met brood of rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top