ovenschotel met prei en banaan
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-03-2002
dat prei en banaan een supercombinatie zijn, weet je na het proeven van deze ovenschotel
Ingrediënten 2 personen
ca pond prei, 6 grote aardappelen, 2 bananen, 300 gram gehakt, kerriepoeder, peper/zout, paprikapoeder, kaas (in plakken) melk en boter. Evt paneermeel.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1042,24 kcal |
Koolhydraten | 77,46 g |
Eiwitten | 54,00 g |
Vetten | 53,31 g |
Benodigdheden
ovenschaal, hapjespan en snijplankje en mesjeVoorbereiding
prei in stukjes snijden, aardappelen schillen, bananen in plakjes snijden, kaas in plakjes schaven
Bereidingswijze
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Bak het gehakt rul in de hapjespan (of wok) met peper, zout, paprikapoeder en veel kerriepoeder. Zogauw het gehakt gebruind is, doe je er de ringen prei bij. Dit roerbak je nog ruim 5 minuten terwijl je nog wat extra kerriepoeder toevoegt. Ondertussen stamp je met wat melk en boter de aardappelen tot een luchtig puree. Breng deze op smaak met wat peper en wat kerriepoeder.
Doe het gehakt-preimengsel vervolgens in een ovenschaal, beleg dit met de plakjes banaan en maak daarbovenop een complete laag van plakken kaas. Daarboven doe je de aardappelpuree. Met wat paneermeel en een paar klontjes boter krijg je dan een lekker korstje bovenop.
Een minuut of 20 in de oven op ca 200 Graden en smullen maar!
Serveertip
1.) Lekker met de simpele komkommer-paprikasalade.
2.) VARIATIETIP: Ik had laatst nog wat katenspek (gesneden broodbeleg) en heb dit onder de prei gelegd, was ook erg smullen, ga ik zeker vaker doen.
Laatste reacties
apart maar goed recept, ik ga wel volgende keer de banaan en puree door elkaar mengen.
heerlijk! volgende keer zelfs met meer banaan! :-)
Zonder banaan lijkt het mij echt wel lekker!
Ik pas......Prei met banaan?
Gemaakt voor en goedgekeurd door mijn niet vegetarische gezin. Komt zeker nog een keer op tafel met de variatie tips hieronder.
Ik wist nooit goed wat ik met een preischotel moest, totdat ik dit heb gemaakt. Werkelijk verrukkelijk. Bedankt voor het heerlijke recept.
Ik heb dit recept afgelopen week gemaakt en hij was smullen heeeeerlijk echt een aanrader!!
Wij hebben dit recept vanavond gemaakt, het was heerlijk! Ik had nog wat champignons liggen, die heb ik er ook door gedaan, dat smaakte er goed bij. Van de kaas proefden we niets terug, maar dat mistte ook niet. Dankjewel voor het recept! Wij kunnen er met 2 personen trouwens wel 2x van eten.
Heerlijk, al proevend schoot mij de "preischotel met komijnekaas" uit het Volkomen Zuivelboek te binnen. Ze deed ik nog wat komijn over mijn plakken Leerdammer. De schaal werd echt leeggeschraapt!
ga deze preischotel zeker een keertje maken bedankt voor het recept groetjes José