Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

Door: martijn1809

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-03-2002

Ingrediënten 4 personen


8 grote kruimige aardappelen*125 gr. cherrytomaatjes, gehalveerd*75 gr. zuivelspread*8 plakjes bacon*1/2 el mosterd*1 el olijfolie traditioneel*peper,zout*1 prei,in dunne ringen.



Een heerlijk recept voor de aardappel liefhebber

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm u oven op 200 graden celcius.

Bereidingswijze

Prik de aardappelen op verschillende plaatsen in en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar.Bak intussen de bacon in de olie knapperig en bruin en laat ze daarna uitlekken. Bak de prei al omscheppend ongeveer 5 min. in het bakvet. Bak de tomaatjes al omscheppend 2 min. mee.
Schep de Zuivelspread, de mosterd,peper en zout naar smaak erdoor.Snijd de aardappelen in en schraap een beetje van het kruim eruit. Schep het kruimelspul door het preimengsel.Vul de aardappelen ermee en garneer met de bacon. Zet ze nog ongeveer 5 min. in de hete oven.

Serveertip

Dit recept wordt nog lekkerder als u er schnitzel en een salade bij serveert.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martijn1809
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top