Flan van witte en groene asperges

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2002

Gedistingeerde finesse en ranke subtiliteit: asperges zijn de mannequins op de catwalk van de gastronomie. In mei en juni steken ze hun kopje aan het venster. Stelen ze ook op jouw tafel de show?


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g witte asperges
300 g groene asperges
3 eieren
1,5 dl room
zout en peper
Boter

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de asperges even in koud water, verwijder het onderste harde gedeelte van beide types asperges. Schil enkel de witte asperges met een dunschiller. Houd 4 witte en 4 groene asperges apart. Kook de andere asperges gaar volgens de methode van uw voorkeur (stomen, microgolf of in het water). De 8 asperges die je apart hield zijn voor de versiering en kook je het best afzonderlijk gaar zodat je er zeker van bent dat ze hun mooie vorm behouden. Terwijl de asperges garen, roer je de eieren met de room los zoals voor een omelet. Verdeel dit mengsel in tweeen. Als de asperges gaar zijn, giet je ze voorzichtig af. Mix de witte en de groene asperges afzonderlijk fijn met de mixer.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 ?C. Meng de helft van de eieren onder
de groene aspergepuree. Herhaal hetzelfde voor de witte aspergepuree. Controleer
de kruiding. Smeer 4 vormpjes in met Solo. Vul ze tot de helft met de puree van witte asperges, vul de andere helft aan met de puree van groene asperges. Zet de vormpjes in een ovenschotel die je tot 1/4 van de bovenrand van de vormpjes vult met warm water. Zet het geheel ? 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal ze uit de oven en laat ze nog 5 minuten rusten alvorens ze te ontvormen. Versier elke flan met 1 groene en 1 witte asperge. Deze flans kun je serveren als bijgerecht van een lekker stukje gebakken vlees of gegrilde vis. Maar je kunt ze ook als voorgerecht serveren vergezeld van wat meer aspergepunten. Zijn je gasten er ook zo gek op?


Laatste reacties

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 10-03-2002

Erg lekker lijkt me dit, dank je wel. Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten