Salade met gem.kiprepen en cocktailgarnalen

  • Internationaal, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-03-2002

Eenvoudig maar lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram kipfilet.
versgemalen zwarte peper.
5 eetlepels citroensap.
7 eetlepels olijfolie.
1 theelepel honing.
zout.
2 teentjes knoflook.
1/2 zakje verse basilicum.
1 zakje gemengde salade.
2 bakjes cocktailgarnalen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kipfilets in repen snijden en royaal bestrooien met peper.
Repen kip in schaal leggen.
3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten marineren.
Intussen 4 eetlepls olie, 2 eetlepels citroensap, honing, zout en peper in kommetje door elkaar kloppen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Basilicum heel fijn snijden en door dressing mengen.

Bereidingswijze

In koekenpan rest van de olie verhitten en repen kipfilet in ca, 7 minuten rondom bruin bakken.
Intussen gemengde salade over 4 bordjes verdelen en cocktailgarnalen erop leggen.Repen kip met zout bestrooien en over sla verdelen.
Basilicumdressing erover sprenkelen.
Garneren met blaadjes basilicum.

Serveertip

Serveren met geroosterd boerenbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten