vleesschotel
- Regionaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
Enn kilo Suddervlees (als je niet zo veel tijd hebt kan je ook hamlappen nemen)2 uien knoflook naar smaak, 2 st prei, doosje champignons,pond krieltjes,zakje saus kookwijn spekjes. peperBenodigdheden
juspan,wok,bakpan
Voorbereiding
Vlees snijden en laten sudderen
Bereidingswijze
Snij het vlees in blokjes bak ze aan en laat ze sudderen tot ze gaar zijn,
bak in de wok de knoflook en de uien,
Bak in een apart pannetje de champignons bruin doe ze bij de uien doe dit ook met de spekjes scheutje wijn erbij en peper naar smaak.
Als het vlees gaar is dit bij de groente gooien en nog even nagaren voor de smaak.
Krieltjes bruin en gaar bakken.
Saus naar smaak. Als laatste de prei erbij deze niet helemaal gaar laten worden.
Serveertip
met een frisse salade