okro bravoe met tomtom

  • Surinaams, Soep
  • 0-10 min.

(okersoep)


Surinaams

Deel dit recept

Ingrediënten
100 g zoutvlees *
200 g soepvlees of vis *
2 takjes selderij *
1 ui *
10-12 okers(okra's *
2 antroea's *
250 g diepvriesspinazie *
2 bouillonblokjes *
1 groene of halfrijpe peper *
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Spoel het zoutvlees in ruim water om het te ontzouten.


Zet het vlees en/of de vis met de fijngehakte selderij op laag vuur in 1? liter water.


Trek hiervan een krachtige bouillon.


Snijd de ui in stukjes en okers in ringen.


Haal de kroon uit de antroea's en snijd ze in tweeen of vieren.


Doe deze groenten bij de bouillon en laat ze 15 minuten meetrekken.


Voeg de spinazie,de bouillonblokjes en de peper toe.


De peper moet boven in de pan liggen,zodat hij niet stuk kookt.


Bij deze soep kunt u een tomtom van banaan serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

betty_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten