1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kip met een korstje van parmezaanse kaas

Kip met een korstje van parmezaanse kaas

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2002

Ingrediënten 4 personen


50 gr. broodkruim of paneermeel - 50 gr. parmezaanse kaas - 3 eetl. fijngesneden peterselie - zout, peper - 1 eetl. olijfolie - 4 kleine kipfilets - 1 eetl. dijon mosterd - 4 eetl droge witte wijn. Voor de saus: 2 eetl olijfolie - 2 sjalotjes, fijngesneden - 200 gr. champignons, in schijfjes - 6 eetl. droge witte wijn - 3 dl. hete groenteboillon (van tablet) - eventueel 2tl maizena - 6 eetl creme fraiche - 1 eetl. mosterd - zout en peper.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, ongeveer 3 liter


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden. Broodkruim, kaas en peterselie mengen en op smaak brengen met zout en peper. Olie erdoor roeren.

Bereidingswijze

Kip in ovenschaal leggen, met zout en peper bestrooien en helft van mosterd over bovenkant uitstrijken. Broodkruimmengsel over kip verdelen, beetje aandrukken. Wijn rond kip schenken en kip in midden van oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.

Saus: in olie sjalotje ongeveer 5 minuten bakken. Champignons toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken. Wijn en boillon toevoegen en ongeveer 10 minuten meewarmen. Eventueel maizena met 4 eetl. water mengen, door saus roeren en 1 minuut al roerende meekoken. Creme fraiche door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper en bij kip serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top